Saturday, 5 January 2013

OSTEMATRIK..Bagus utk Ibu Hamil, Menyusukan Bayi, Warga Tua....Mengatasi Masalah Kekurangan Kalsium Dalam Tubuh..

Semakin meningkat usia kita, tahap kalsium dalam tubuh akan berkurangan. Kekuranga kalsium boleh mengakibatkan kita sering merasa kebas-kebas di tangan, kaki, lenguh-lenguh lutut, kekejangan.

Keadaan ini sering kali dialami oleh wanita yang berusia berbanding lelaki kerana wanita mengalami beberapa proses dalam kehidupan seperti kehamilan, kelahiran & menyusukan anak. Justeru itu wanita sangat memerlukan kalsium dalam tubuh badan.

PENGAMBILAN KALSIUM SEMASA HAMIL DAN MENYUSU

Kenapa kita memerlukan kalsium semasa mengandung dan menyusu? Jika tidak penting masakan kita digalakkan mengambil susu semasa mengandung dan juga jika menyusukan anak.

Semasa mengandung kita memerlukan kalsium yang lebih untuk menyokong pertumbuhan bayi dalam kandungan terutamanya semasa ini tulang-tulangnya terbentuk. Oleh itu ibu mengandung mesti mengambil kalsium untuk mengelakkan ibu mengalami kekurangan kalsium dalam badan yang boleh beri kesan pada ibu seperti kerapuhan tulang.

Kita disarankan mengambil 4 bijik ostematrix sehari iaitu bersamaan dengan 1000mg sehari. Dan untuk memastikan kalsium ini mudah diserap oleh badan, pengambilan kalsium mestilah bersama dengan Vitamin D. OSTEMATRIX juga mengandungi vitamin D!


 
sila hubungi saya lynn azlinawati 012-2518372 atau
 
credit to;azimah khamis

No comments:

Post a Comment