Saturday, 5 January 2013

DOA YANG ELOK DIAMALKAN KETIKA HAMILAssalamualaikum...
Doa wanita hamil antara doa yang mustajab & in shaa Allah akan diperkenankan oleh Allah swt. Jadi sebagai wanita, kita sepatutnya rasa sangat bangga kerana Allah meletakkan martabat wanita sangat tinggi. Itu menunjukkan Allah sangat sayangkan kita kan.

Jadi, seharusnya kita mengambil peluang sebanyak yang mungkin untuk berdoa, memohon ampun ketika kita hamil. Mintalah apa sahaja yang baik-baik kerana Allah Maha Penyayang. Dia sangat suka mendengar hamba-hambaNya merayu, merintih memohon doa daripadaNya. Jika manusia, tentu bosan kerana kita asyik meminta. Namun Allah swt, nikmat yang diberikan kepada kita terlalu luas.

Oleh itu, letaklah matlamat sepanjang sembilan bulan kita hamil, janganlah kita asyik melayan emosi malas, penat dan moody. Sebaliknya syukuri nikmat Allah dengan sentiasa bermunajat padanya, dan mengaji Al Quran setia hari. Dengan harapan, anak yang bakal akan mengikut setiap perkara baik yang sentiasa kita amalkan.

Di bawah ini saya sertakan kompilasi doa2/surah2 yang elok diamalkan beserta kebaikan setiap setiap surah.Selain itu, elok juga diamalkan SUPLEMENT2 sesuai ketika kita hamil....Agar badan sentiasa sihat, emosi sentiasa stabil. Maka mudahlah untuk kita beramal......
 
 
credit to;maria awi-->

No comments:

Post a Comment