Saturday, 5 January 2013

MIGHTY 3GEM
MIGHTY 3GEM..
Apa kelebihan mighty 3gem????apa yang dikatakan 3gm ye?haa..jom..mai tgk kt bwh ni..jeng3..ianya terdiri drpd Mealshakes,Energizing Soy Protein (ESP) dan juga Performance..pe kelebihan dia ek...hurm..jom kita tengok..('',):-Energizing Soy Protein (ESP)

*Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
*Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar.
*Membekalkan tenaga.
*Memberikan rasa kenyang.
*Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
*Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
*Membanyakkan susu badan (milkbooster)
*Membantu mengekalkan kepejalan otot
*Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
*mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat


Meal Shakes


*Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
*Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
*Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
*Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
*Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
*Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

 
Performance Drink

*Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
*Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
*Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
*Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
*Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu  sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
*membantu mencegah rasa dehidrasi akibat kurang minum diwaktu berpuasa.
 
 
 Hubungi saya lynn azlinawati 012-2518372
email; azlinawatijamaludin@gmail.com

credit to;siti nas hidayani 
 

No comments:

Post a Comment